Франция
Destination
8 дни
Duration
Винен туризъм
Tour type
София
Starting point

Каним Ви на едно пътуване само за ценители на вина. Източна Франция от района на Шатоньоф дю Пап до Шабли ще е наш домакин за това винено преживяване. По време на гроздобер ще посетим 6 престижни винарски изби, 1 фабрика за барици и ще дегустираме 32 френски вина, които ще ни пренесат назад във времето да усетим местната традиция и ще ни помогнат да се потопим в атмосферата на тези световноизвестни райони.
Пътуването включва запознаване с винарските райони на Източна Франция и спецификите им, което ще разшири познанията ни относно винопроизводството. С нас имаме честта да пътува д-р Неда Проданова – професионален енолог с дългогодишен опит във винопроизводството в България. Тя ще представи информация за характера на вината и районите, като ще бъде на разположение за Вашите въпроси. Д-р Проданова говори прекрасно френски език, което ще ни позволи да не пропуснем малките детайли по време на посещението и дегустацията във винарните, които ще споделят домакините ни.
Групата ще е бутикова от 10 – 12 души, за да запазим приятелската атмосфера и личното отношение по време на пътуването, на което ние винаги държим. На мен се пада да се грижа за организацията и запечатването на преживяването ни с фотоапарат, камера и пътеписи, докато вие се наслаждавате на преживяването и мислите само за следващата изба. Тези кадри ще ни останат за спомен и бъдат прекрасен повод да се съберем след пътуването в София. Това не е просто екскурзия във Франция, това е преживяване за любители и ценители на вино. Музеите ще отстъпят място на винарските изби и лозята. Няма да показваме билети за входни такси, а ще държим чаши със световноизвестни френски вина.
Любителите на фотографията ще имат възможност да заснемат Авиньон, Бон – винената столица на Бургундия и други красоти по пътя ни. А пътят винаги ме отвежда на правилното място в точното време. Ще се радвам да споделим преживяването заедно и съпрeживеем безценните малки моменти, които правят всичко незабравимо. 🙂

Програма:
В 11:25 часа среща на летище София, Терминал 2 за полет FR1851 с Раян Еър до Марсилия в 13:25 часа. Полетът е около 2 часа и 25 минути. Около 14:50 часа пристигане в Марсилия. Добре дошли във Франция!
Трансфер с 20 местен автобус до град Авиньон (около 86 км/1 час).
Историците казват, че името на града се споменава за първи път около VI в. пр.н.е. Съществуват няколко версии за значението на името му – “град на силния вятър”, “господар на реката” или блато. Своят апогей Авиньон записва в периода между 1309 г. и 1377г. Той е бил едно от големите католически църковни средища и до днес може да се посети Папския дворец, включен в листата на ЮНЕСКО от 1995г. Дворецът е само на 130 м от хотела ни. (Входна такса: 12 евро на човек. Работно време: от 9 до 19 часа, последно влизане в 18 часа)
Хотелът в Авиньон се намира на пешеходната улица, което ще ни даде възможност в свободното си време да се разхождаме без да се ангажираме с транспорт. Възможно е автобусът да не може да стигне точно пред входа на хотела поради ремонти, но ще проявим разбиране и организираме помощ от хотела за багажа ни, за тези, които имат нужда. Свободно време. Нощувка в Авиньон.

След закуска свободно време във Авиньон и възможност за разглеждане. Отпътуваме към лозовите масиви на Châteauneuf du Pape. Славата им се проследява назад във времето чак до 18 век. Ще посетим една винарна и дегустираме 5 вина, ще имаме свободно време за обяд. На път към Valence има възможност да се спре в Orange за разглеждане на Theâtre Romain Orange (входна такса: 9:50 евро на човек). Римският театър събира около 9000 души и е домакин на оперния фестивал “Chorégies d’ Orange” всеки юли и август. В тази програма приоритет са посещенията във винарните, където няма да бързаме, а ще се насладим на преживяването. Затова на място ще се прецени дали ще спрем да разгледаме римския театър. Нощувка във Valence. Две нощи ще останем в същия хотел и за наша радост няма да се налага да местим багажа.

След закуска се отправяме към лозята на Tain l’Hermitage, the “AOC Saint Joseph”, в северния край на река Рона. В обсег от 60 километра, 130 винопроизводителя произвеждат предимно червени вина от сорта Сира и в по-малки количества бели вина от сортове Марсан (на френски: Marsanne) и Русан (Roussanne) от едно лозе или купаж.
Към 10:30 часа посещение на местна винарна. Дегустация на 5 вина и към 12:30 часа пикник сред лозята с дегустация на още 3 вина.
Към 14:30 часа ще си тръгнем от винарната и отправим обратно към Valence. Свободно време. Нощувка във Valence.

След закуска напускаме хотела заедно с багажа и се отправяме към Бон (Beaune) в Cote d’Or. Живописното градче е винената столица на Бургундия.
По пътя към 11 часа ще посетим бъчварница и научим повече за направата на прочутите френски барици. Свободно време за обяд в Бон и разходка. Заредете предварително батериите на фотоапаратите и телефоните си.
Към 15 часа е следващото посещение на винарна в региона и дегустация на 5 вина.
По-късно същия ден след около 30 минути пътуване ще пристигнем в хотела ни за следващите 3 нощувки, разположен като шато сред лозята в района на Vosne-Romanée (заглавната снимка). Свободно време за вечеря. Нощувка.

След закуска се отправяме към новите винени преживявания в посока Vosne Romanée. Където ще имаме свободно време и възможност за обяд в местен ресторант. Посещение на замък Clos de Vougeot (12 – 16 век).
Към 15:00 часа посещение на винарна и дегустация на 5 вина. Свободно време за вечеря. Нощувка.

След закуска се отправяме към Nuits Saint Georges, столицата на Côte de Nuits. Очакват ни посещение на 1 винарна и дегустация на 5 вина. Свободно време за вечеря. Нощувка.

След закуска напускаме хотела сред лозята заедно с багажа и се отправяме към градчето Chablis. В световноизвестния регион ще посетим една винарна и дегустираме 4 вина като ще отделим свободно време за обяд и разходка в градчето Шабли. След около 1 час път ще пристигнем в хотела за последната нощувка във Франция. Свободно време за вечеря. Нощувка.

След закуска трансфер (около 350 км/4 часа) до летище Париж-Бове за полет на Wizz Air в 16:20 часа за София. AU REVOIR EN FRANCE!
Към 20:05 часа пристигане в София. Добре дошли в България!

Продължителност 8 дни
Дестинация Източна Франция
Място на отпътуване
Летище София
Час на отпътуване 13:25 часа
Час на връщане
20:05 часа
Цената включва
7 нощувки/закуски в 3* и 4* хотели с включена градска такса Транспорт с 20 местен автобус
 Посещение на 6 винарни Цветелина Цанкова (Betty) – Водач и фотограф
пикник сред лозята с дегустация Дегустиране на 32 вина
 посещение на замък Clos de Vougeot Посещение на бъчварница
Снимки от пътуването
Цената не включва
Самолетни билети
Обиколка с екскурзовод в центъра на Авиньон: 60 лв на човек (при минимум 10 души)
  Обяд и вечери
Входни такси за посещения на музеи в свободното време
Застраховка „Помощ при пътуване“
Бакшиш за пиколо, шофьор, сервитьори
Период:
Големина на групата: От 10 до 12 души
Допълнителна информация:

1
В 11:25ч среща на летище София, Терминал 2 за полет FR1851 с Раян Еър до Марсилия в 13:25 часа.
2
Винен тур в Източна Франция
3
Полет на Wizz Air в 16:20 часа за София.
4
Към 20:05 часа пристигане в София. Добре дошли в България!

Необходима ни е следната информация от Вас:

France
Франция

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating